Vytisknout tuto stránku
Adaptační pobyt 6.B

Adaptační pobyt 6.B

Ve čtvrtek 21. 9. jsme vyrazili na adaptační pobyt do Rekreačního střediska Paskov na Morávce. Tento pobyt byl zaměřen na adaptaci dětí při přechodu z prvního na druhý stupeň ZŠ. Cílem bylo rovněž vytvoření nových zážitků s příchozími žáky z okolních vesnic a samozřejmě s třídní učitelkou.

Po příchodu na ubytování a rozdělení pokojů jsme se vrhli na program, který obsahoval zdravotnické minimum a dotazník o třídním učiteli. Žáci se dozvěděli plno zajímavých informací o své třídní učitelce. Mnohé překvapilo to, že paní učitelka Kočvarová poslouchá trance (ne všichni věděli, o jaký hudební styl se jedná, proto jsme si program okořenili malou ukázkou). Po obědě děti čekal adaptační program s panem Hlaváčem, který bude s třídami dále spolupracovat.

V mezičase jsme hráli hru s názvem Vajíčko kaskadér. Žáci měli pro vajíčko vymyslet a sestrojit dopravní prostředek, aby se nerozbilo při pádu ze zhruba dvou metrů. K dispozici měli špejle, kousek lepicí pásky, provázek, balónky, obvaz nebo ubrousek. Všem skupinkám se podařilo vajíčko uchránit od prasknutí, všichni si to náramně užili.

V podvečer si žáci zahráli vybíjenou, která je v obou třídách velmi oblíbená. Míčové hry žáci vyhledávali v každé volné minutě. Po večeři se ještě děti věnovaly tvořivé činnosti – vytvářely si své vlastní erby, které následně představily svým spolužákům. Před večerkou nás čekala ještě mini diskotéka a ve 21.00 h již měli žáci zalehnout. Nicméně byli plni dojmů nebo se báli prapodivných zvuků staré chaty, proto někteří usnuli až v pozdějších hodinách.

Ráno čekal děti budíček v 7.00 h, některé měly opravdu problém vstát. Nicméně je rozcvička rychle probudila a po snídani jsme se mohli společně vydat nádhernou krajinou na vodní nádrž Morávka. Cestou nás doprovodila i paní učitelka Knapková se svými dvojčátky.

Děti byly rády, že se mohly se svými novými třídními učiteli seznámit. Po obědě jsme se již vraceli domů, unavení a nabití zážitky.

Číst 379 krát
Ohodnotit tuto položku
(2 hlasů)
Mgr. Veronika Kočvarová

Nejnovější od Mgr. Veronika Kočvarová

Galerie Obrázků