Vytisknout tuto stránku
Branný závod - Oprechtice

Branný závod - Oprechtice

29. září 2023

Den po Státním svátku sv. Václava, proběhl u Oprechtické hasičárny už šestý ročník branného závodu čtyř až pětičlenných družstev. Letos poprvé soutěžili kromě žáků druhého stupně i žáci čtvrtých a pátých tříd.

Hlídky měly za úkol, co nejrychleji překonat okruh v krásném Oprechtickém lese a přitom splnit řadu úkolů: poznat listy stromů, poskládat mapu, házet gumové granáty na cíl, poznat některé topografické značky, udělat patnáct angličanů, hasicím přístrojem sestřelit několik kuželů, přenést zraněného, určit některá hlavní města Evropy a vyplnit zeměpisný kvíz o ČR. Jedno pořadí bylo určeno za čas běhu, druhé pořadí za znalosti, dovednosti a umění na stanovištích. Konečný výsledek pětičlenných družstev určil součet obou výsledků. Při shodném počtu bodů rozhodoval lepší běžecký čas.

O místa na stupních vítězů byl velký boj. Celkově zvítězili žáci 8. B třídy. Na druhém místě byli soutěžící ze 7. A, třetí žáci z 9. B. Celkem běželo dvanáct pětičlenných družstev. Nejdůležitější ze všeho, ale bylo bavit se aktivně v krásné přírodě Oprechtického lesa.

Počasí v den branného závodu bylo skvělé, nádherné, úplné bezvětří, prostě dokonalé. Myslím si, že všichni účastníci závodu byli spokojení z krásně prožitého dopoledne a slíbili, že se zúčastní i příští rok. Všem moc děkuji za účast, včetně hasičů z Oprechtic, za pomoc a poskytnutí jejich nádherného prostranství.

Číst 326 krát
Ohodnotit tuto položku
(2 hlasů)

Galerie Obrázků